Коледни КОПЧЕТА (меденки) с масло Орлица

Ако се чудите как да зарадвате близките си за празника, направете им Коледни КОПЧЕТА (меденки) с масло Орлица. Вкусът на масло Орлица е отличителен. Тези копчета навяват много коледни мисли, а рецептата не е сложна.
Подаръците от сладки за Коледа създават магия и радост в сърцата на хората. Този сладък жест не просто удовлетворява вкусовите копчета, но и трансформира обстановката в уютно и топло преживяване. Всеки знае, че Коледа е време за специални моменти и сладки изкушения усилват удоволствието от празничните дни. Сладкият подарък е символ на обич и внимание, който създава спомени и усещане за общност. Той изразява топлите чувства към близките и е прекрасен начин да споделите радостта на празничния сезон. Отличава се с разнообразие, позволявайки персонализиране на подаръка според вкусовете на получателя. Такъв жест не само глези сетивата, но и създава вълнуващо очакване и усещане за чудесата на Коледа.

Продукти за Коледни КОПЧЕТА с масло Орлица:

– 2 яйца;

– 100 г меко масло Орлица;

– 140 г захар;

– 65 г мед;

– 400 г брашно;

– 2 чаени лъжички канела + джинджифил и малко счукан карамфил и ванилия

– 1 чаена лъжичка бакпулвер за изрязване с формички с щампа или 2 лъжички, ако ако искате такива бухнали копчета.

Начин на приготвяне:

Маслото, яйцата, меда и захарта се разбиват. Може да използвате бяла, кафява, пудра захар или някаква плодова захар . След това на части се добавя брашното, заедно с бакпулвера и подправките. Месите, точите и изрязвате с чаша, правите дупки, по-големичко, защото се свиват при печене.

Печете ги за 9 минути на 180 градуса. После нанизвате, опаковате в целофан и сте звездата на празниците ⭐