Uncategorized

Домашна запеканка „Орлица“ с месо от буркан, сирене и кашкавал

Необходими продукти:

  • 300 г месо в буркан „Орлица“ (телешко или свинско)
  • 3-4 сварени картофа
  • 100 г сирене „Орлица“
  • 100 г кашкавал „Орлица“ – настърган
  • 2 яйца
  • 100 мл прясно мляко
  • Масло за намазване

Начин на приготвяне:

  1. Нарежи картофите на колелца и подреди половината в намаслена тава.
  2. Разположи отгоре накъсаното месо от буркана.
  3. Поръси с натрошено сирене.
  4. Покрий с останалите картофи и залей със смес от разбити яйца и мляко.
  5. Най-отгоре поръси с кашкавал.
  6. Печи на 200°C около 20-25 минути, до златиста коричка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *